Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Upravu

>

Ugovorena završna faza sanacije Arhiepiskopske palate u Starom Baru

Ugovorena završna faza sanacije Arhiepiskopske palate u Starom Baru
Datum objave: 06.03.2020 09:15 | Autor: Uprava javnih radova

Ispis Štampaj stranicu


Uprava javnih radova i cetinjsko preduzeće “BomBeton” potpisali su danas ugovor o sanaciji enterijera Arhiepiskopske palate u Starom Baru, za koju će Vlada Crne Gore iz budžeta opredijeliti 91,5 hiljada eura.

UJR

Izvođač se obavezao da radove, u skladu sa objavljenom tehničkom dokumentacijom, završi u roku od 90 dana od uvođenja u posao.

UJR

Riječ je o završnoj fazi preuređenja Arhiepiskopske palate, podignute u 14. vijeku, za potrebe budućeg Arheološkog muzeja grada Bara. 

UJR

Projektom je predviđena detaljna rekonstrukcija kompletne unutrašnjosti palate, koja će obuhvatiti zamjenu svih drvenih elemenata od poda do plafona, uključujući ugradnju novog stepeništa od hrastovine, postavljanje kamenih ploča prilagođenih postojećoj arhitekturi i radove na termo-tehničkim instalacijama. 

UJR

Objekat će sadržati namjenske staklene vitrine za čuvanje eksponata, moderan alarmni sistem, a predviđeno je i opremanje inventarom neophodnim za rad kustosa.

Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem za sanaciju Arhiepiskopske palate u Starom Baru i ostalu dokumentaciju u postupku javne nabavke možete pogledati OVDJE.

UPRAVA JAVNIH RADOVA