Мања слова Већа слова РСС

Питајте Управу

>

Први уговор Управе јавних радова у области климатских промјена: Подршка имплементацији и мониторингу управљања водама

Први уговор Управе јавних радова у области климатских промјена: Подршка имплементацији и мониторингу управљања водама
Датум објаве: 11.11.2019 12:03 | Аутор: Управа јавних радова

Испис Штампај страницу


Управа јавних радова потписала је уговор о реализацију пројекта „Подршка имплементацији и мониторингу управљања водама”, са конзорцијумом на челу са компанијом ЕПТИСА Соутхеаст Еуропе д.о.о. из Србије.

Ријеч је о првом пројекту УЈР у области климатских промјена, дефинисаном у оквиру Годишњег акционог програма за 2016. годину (ЦАП 2016) из Инструмента за претприступну помоћ (ИПА). Вриједност уговора је близу 2,4 милиона еура, а рок имплементације 36 мјесеци.

Поред компаније из Србије, чланови конзорцијума су још ЕПТИСА Сервициос де Ингениериа С.Л из Шпаније и Сафеге из Француске. 

Управљање водама, у складу са Законом о водама, реализује се кроз заштиту вода и заштиту од вода. Пројекат третира оба аспекта и то кроз даље успостављање мониторинга вода и активности на заштити од вода. 

У току је имплементација ИПА 2014 пројекта “Јачање капацитета у циљу имплементације Оквирне директиве о водама”, којим се припремају планови управљања ријечним сливовима, као основни документи у сектору вода, као једном од најзначајнијих за Поглавље 27 - Животна средина. 

Овим пројектом ће се имплементирати остале директиве о водама, што је од суштинског значаја за квалитетно успостављање система управљања водама у складу са ЕУ директивама за воде и спровођење свих обавеза у сектору вода као дијелу Поглавља 27.

УПРАВА ЈАВНИХ РАДОВА