Мања слова Већа слова РСС

Питајте Управу

>

Мојковац: У току радови на пројектима вриједним близу 40 милиона еура

Мојковац: У току радови на пројектима вриједним близу 40 милиона еура
Датум објаве: 05.09.2019 09:46 | Аутор: Управа јавних радова

Испис Штампај страницу


Реализација капиталних пројеката на територији општине Мојковац у планираној је динамици, уз неопходност интензивирања у појединим сегментима, како би грађевински радови били завршени у што је више могућем обиму прије зимског периода, закључено је на јучерашњем састанку директора Управе јавних радова, Решада Нухоџића, предсједника Општине Мојковац, Ранка Мишнића и директора Скијалишта Црне Горе, Милоша Поповића.

УЈР

Предсједник Мишнић и директори Нухоџић и Поповић на састанку у Општини Мојковац

Управа јавних радова у Мојковцу тренутно реализује пројекте у вриједности близу 40 милиона еура.

Акценат је стављен на изградњу новог ски центра Жарски на Бјеласици, као највећи пројекат на територији општине Мојковац и један од значајанијих за туристичку привреду цијеле Црне Горе, у који ће Влада у наредне три године инвестирати близу 30 милиона еура.

На овом подручју у току је захтјеван посао изградње приступне саобраћајнице, вриједне око 4,5 милиона еура, у дужини од око 5,3 километра до локације на којој је предвиђена базна станица. Управа јавних радова је недавно завршила изградњу и асфалтирање дијела пута од насеља Пржишта до Жарског катуна, док је на преосталој дионици у току пробијање трасе и подизање потпорних зидова. 

УЈР

У току изградња пута према ски центру Жарски

Саговорници су истакли задовољство динамиком и квалитетом изградње пјешачког моста преко магистралног пута Подгорица - Бијело Поље, који ће спојити центар града са спортско-рекреативном зоном на бившем јаловишту. Вриједност пројекта, који ће бити реализован у двије фазе, је око два милиона еура, а уговорени рок за завршетак радова је до почетка наредне године. 

УЈР

Изградња пасареле у планираној динамици 

У спортско-рекреативној зони у току је и изградња пратећих садржаја парковског типа, у вриједности од 154 хиљаде еура, који, поред постојеће бициклистичке и трим стазе, представља почетак пројектом замишљене организације простора од око 18 хектара. 

Трансфер станица са рециклажним центром, чија је изградња почела у јуну, значајно ће допринијети рјешавању питања заштите животне средине. Влада ће из капиталног буџета у овај пројекат уложити близу два милиона еура, а рок за завршетак радова је почетак 2021. године. 

УЈР

Саобраћајница поред гробља за неколико дана биће спремна за асфалтирање 

Они су се осврнули и на пројекте у циљу развоја путне инфраструктуре и унапређења привредног амбијента Мојковца. Посебно су истакнути изградња улице поред гробља, која је у завршној фази, као и недавно започети радови на саобраћајницама у оквиру Бизнис зоне. Укупна вриједност ових пројеката је око милион еура.

УПРАВА ЈАВНИХ РАДОВА