Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Upravu

>

Mojkovac: U toku radovi na projektima vrijednim blizu 40 miliona eura

Mojkovac: U toku radovi na projektima vrijednim blizu 40 miliona eura
Datum objave: 05.09.2019 09:46 | Autor: Uprava javnih radova

Ispis Štampaj stranicu


Realizacija kapitalnih projekata na teritoriji opštine Mojkovac u planiranoj je dinamici, uz neophodnost intenziviranja u pojedinim segmentima, kako bi građevinski radovi bili završeni u što je više mogućem obimu prije zimskog perioda, zaključeno je na jučerašnjem sastanku direktora Uprave javnih radova, Rešada Nuhodžića, predsjednika Opštine Mojkovac, Ranka Mišnića i direktora Skijališta Crne Gore, Miloša Popovića.

UJR

Predsjednik Mišnić i direktori Nuhodžić i Popović na sastanku u Opštini Mojkovac

Uprava javnih radova u Mojkovcu trenutno realizuje projekte u vrijednosti blizu 40 miliona eura.

Akcenat je stavljen na izgradnju novog ski centra Žarski na Bjelasici, kao najveći projekat na teritoriji opštine Mojkovac i jedan od značajanijih za turističku privredu cijele Crne Gore, u koji će Vlada u naredne tri godine investirati blizu 30 miliona eura.

Na ovom području u toku je zahtjevan posao izgradnje pristupne saobraćajnice, vrijedne oko 4,5 miliona eura, u dužini od oko 5,3 kilometra do lokacije na kojoj je predviđena bazna stanica. Uprava javnih radova je nedavno završila izgradnju i asfaltiranje dijela puta od naselja Pržišta do Žarskog katuna, dok je na preostaloj dionici u toku probijanje trase i podizanje potpornih zidova. 

UJR

U toku izgradnja puta prema ski centru Žarski

Sagovornici su istakli zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom izgradnje pješačkog mosta preko magistralnog puta Podgorica - Bijelo Polje, koji će spojiti centar grada sa sportsko-rekreativnom zonom na bivšem jalovištu. Vrijednost projekta, koji će biti realizovan u dvije faze, je oko dva miliona eura, a ugovoreni rok za završetak radova je do početka naredne godine. 

UJR

Izgradnja pasarele u planiranoj dinamici 

U sportsko-rekreativnoj zoni u toku je i izgradnja pratećih sadržaja parkovskog tipa, u vrijednosti od 154 hiljade eura, koji, pored postojeće biciklističke i trim staze, predstavlja početak projektom zamišljene organizacije prostora od oko 18 hektara. 

Transfer stanica sa reciklažnim centrom, čija je izgradnja počela u junu, značajno će doprinijeti rješavanju pitanja zaštite životne sredine. Vlada će iz kapitalnog budžeta u ovaj projekat uložiti blizu dva miliona eura, a rok za završetak radova je početak 2021. godine. 

UJR

Saobraćajnica pored groblja za nekoliko dana biće spremna za asfaltiranje 

Oni su se osvrnuli i na projekte u cilju razvoja putne infrastrukture i unapređenja privrednog ambijenta Mojkovca. Posebno su istaknuti izgradnja ulice pored groblja, koja je u završnoj fazi, kao i nedavno započeti radovi na saobraćajnicama u okviru Biznis zone. Ukupna vrijednost ovih projekata je oko milion eura.

UPRAVA JAVNIH RADOVA