Мања слова Већа слова РСС

Питајте Управу

>

Објављен позив за изградњу трга и шеталишта у Сутомору

Објављен позив за изградњу трга и шеталишта у Сутомору
Датум објаве: 03.09.2019 14:15 | Аутор: Управа јавних радова

Испис Штампај страницу


Управа јавних радова објавила је данас поступак јавне набавке за изградњу трга и шеталишта у Сутомору, процијењене вриједности близу миллион еура. 

Рок за достављање понуда на адресу Управе је 14. октобар, када ће бити организовано њихово јавно отварање. 

Ријеч је о једној од четири фазе уређења овог популарног приморског насеља, у које ће Влада Црне Горе, Општина Бар и Јавно предузеће за управљање морским добром уложити укупно око 5,4 милиона еура. 

Објављеном тендерском документацијом обухваћено је скоро 5.000 метара квадратних, који представљају централни јавни простор цијелог насеља, са новом организацијом трга, пјешачке зоне и зеленим површинама. 

Израду идејног рјешења и Главног пројекта финансирало је Морско добро, а у сарадњи са представницима Министарства одрживог развоја и туризма, Општине Бар, МЗ “Спич” и невладиних организација из Сутомора, при изради пројектне документације посебно се водило рачуна о рационализацији простора на обали и проширењу зелених површина дуж новог шеталишта. 

УЈР

Изјава директора Управе јавних радова, др Решада Нухоџића:

Реализацијом пројекта широм отварамо врата не само за унапређење туризма, већ и побољшања живота становника Сутомора. Из тог разлога, надамо се да ћемо кроз поступак јавне набавке доћи до квалитетног и одговорног извођача радова. 

Сутоморе је већ годинама међу најпопуларнијим приморским дестинацијама и домаћих и страних туриста и заслужује да кроз овај пројекат добије нове, модерне садржаје. 

Посебно бих истакао да ова инвестиција представља још један доказ стратешког опредјељења Владе да улаже у валоризацију туристичких потенцијала државе, како на сјеверу, тако и у приморским општинама.

Садржај тендерске документације можете преузети ОВДЈЕ

УПРАВА ЈАВНИХ РАДОВА