Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Upravu

>

Objavljen poziv za izgradnju trga i šetališta u Sutomoru

Objavljen poziv za izgradnju trga i šetališta u Sutomoru
Datum objave: 03.09.2019 14:15 | Autor: Uprava javnih radova

Ispis Štampaj stranicu


Uprava javnih radova objavila je danas postupak javne nabavke za izgradnju trga i šetališta u Sutomoru, procijenjene vrijednosti blizu million eura. 

Rok za dostavljanje ponuda na adresu Uprave je 14. oktobar, kada će biti organizovano njihovo javno otvaranje. 

Riječ je o jednoj od četiri faze uređenja ovog popularnog primorskog naselja, u koje će Vlada Crne Gore, Opština Bar i Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom uložiti ukupno oko 5,4 miliona eura. 

Objavljenom tenderskom dokumentacijom obuhvaćeno je skoro 5.000 metara kvadratnih, koji predstavljaju centralni javni prostor cijelog naselja, sa novom organizacijom trga, pješačke zone i zelenim površinama. 

Izradu idejnog rješenja i Glavnog projekta finansiralo je Morsko dobro, a u saradnji sa predstavnicima Ministarstva održivog razvoja i turizma, Opštine Bar, MZ “Spič” i nevladinih organizacija iz Sutomora, pri izradi projektne dokumentacije posebno se vodilo računa o racionalizaciji prostora na obali i proširenju zelenih površina duž novog šetališta. 

UJR

Izjava direktora Uprave javnih radova, dr Rešada Nuhodžića:

Realizacijom projekta širom otvaramo vrata ne samo za unapređenje turizma, već i poboljšanja života stanovnika Sutomora. Iz tog razloga, nadamo se da ćemo kroz postupak javne nabavke doći do kvalitetnog i odgovornog izvođača radova. 

Sutomore je već godinama među najpopularnijim primorskim destinacijama i domaćih i stranih turista i zaslužuje da kroz ovaj projekat dobije nove, moderne sadržaje. 

Posebno bih istakao da ova investicija predstavlja još jedan dokaz strateškog opredjeljenja Vlade da ulaže u valorizaciju turističkih potencijala države, kako na sjeveru, tako i u primorskim opštinama.

Sadržaj tenderske dokumentacije možete preuzeti OVDJE

UPRAVA JAVNIH RADOVA