Мања слова Већа слова РСС

Питајте Управу

>

Пут до Штедима у завршној фази: Стварају се услови за градњу ски центра на Хајли

Пут до Штедима у завршној фази: Стварају се услови за градњу ски центра на Хајли
Датум објаве: 22.08.2019 13:44 | Аутор: Управа јавних радова

Испис Штампај страницу


Изградња пута Рожаје – Штедим, која представља предуслов за почетак радова на новом ски центру на Хајли у рожајској општини, улази у завршну фазу. 

У оквиру петог, финалног сегмента изградње ове саобраћајнице, за који је Влада Црне Горе обезбиједила близу 1,1 милион еура, радници грађевинског предузећа “Тофи” из Рожаја пробили су и посљедњих 1,2 километра и дошли до локације Штедим, гдје су планирани базна станица са пратећим садржајима и опрема за жичару. 

УЈР

Динамика радова, који су почели крајем јуна, у овом тренутку је у складу са уговореним обавезама, па се очекује да ускоро за асфалтирање буде спремно свих 7,2 километра пута. У току је изградња бетонских пропуста преко ријеке Црње, а уколико временске прилике дозволе, могуће је да до краја године буде постављен и асфалтни слој. 

Управа јавних радова потписала је 1. јула са сарајевским предузећем “Струцон” уговор о изради Идејног рјешења, Главног пројекта и изградњу шестосједне исклопиве жичаре на локалитету Хајла, по принципу “пројектуј и изгради” и израду Идејног рјешења ски стаза, у вриједности од девет милиона еура. За комплетну инвестицију, укључујући приступне саобраћајнице и друге садржаје, Влада ће у наредне три године издвојити око 16 милиона еура. 

УПРАВА ЈАВНИХ РАДОВА