Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Upravu

>

Objavljen novi tender za izvođača radova na Kući maslina u Baru

Objavljen novi tender za izvođača radova na Kući maslina u Baru
Datum objave: 09.07.2019 08:37 | Autor: Uprava javnih radova

Ispis Štampaj stranicu


Uprava javnih radova objavila je novi tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju Kuće maslina u Baru, na koji zainteresovane kompanije ponude mogu dostavljati do 31. jula. 

Vrijednost projekta je milion eura, koje je Vlada Crne Gore obezbijedila kapitalnim budžetom. 

UJR

Kuća maslina će se, u skladu sa urbanističkim planom Opštine Bar, nalaziti u Starom Baru. Njena ukupna površina, kako je zamišljeno rješenjem projektantske kuće Arhing Inženjering, biće blizu 1.100 metara kvadratnih. Projektovana je kao administrativni i edukativni centar, koji će ujedno biti središte raznih manifestacija, među kojima i tradicionalne Maslinijade. 

UJR

Objekat će sadržati i manji pogon za preradu maslina, koji će biti otvoren za sve crnogorske maslinare i zainteresovane turiste, kako bi mogli da vide kompletan proces dobijanja ulja. 

Osim značajnog unapređenja uslova za rad crnogorskih maslinara i predstavljanje proizvoda vrhunskog kvaliteta, očekuje se da će Kuća maslina biti veoma atraktivna i za mnogobrojne strane turiste i posjetioce, čime će postati dio turističke i kulturne ponude Bara i Crne Gore. 

UJR

Prethodni postupak javne nabavke za izbor najpovoljnijeg izvođača radova, koji je objavljen u decembru prošle godine, obustavljen je nedavno, jer nije bilo ispravnih ponuda. 

Kompletan postupak javne nabavke za izradu tehničke i pripremu tenderske dokumentacije realizuje Uprava javnih radova. 

Tendersku dokumentaciju za izbor izvođača radova na Kući maslina u Baru možete preuzeti OVDJE.

UPRAVA JAVNIH RADOVA