Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Upravu

>

Objavljen javni poziv za dostavljanje ponuda za izgradnju vrtića u Pljevljima

Objavljen javni poziv za dostavljanje ponuda za izgradnju vrtića u Pljevljima
Datum objave: 02.07.2019 10:34 | Autor: Uprava javnih radova

Ispis Štampaj stranicu


Uprava javnih radova objavila je danas poziv za podnošenje ponuda u nacionalnom otvorenom postupku za izbor izvođača radova na novom vrtiću i jaslicama u Pljevljima, u okviru aranžmana sa Razvojnom bankom Evrope (CEB). Dostavljanje ponuda na adresu Uprave javnih radova moguće je do 16. avgusta ove godine, kada će biti organizovano javno otvaranje.

Budući projekat planiran je u naselju Guke, a procijenjena vrijednost projekta je oko 800.000 eura sa PDV-om. Vlada Crne Gore je ovogodišnjim kapitalnim budžetom za projekat predvidjela učešće od 103.000 eura.  

Vrtić će imati prizemlje i sprat, ukupne bruto površine 500 metara kvadratnih, a predviđen je za smještaj oko 70 djece. Planirani su radne sobe za vrtić i jaslice, prostorije za trijažu, preventivnu zdravstvenu zaštitu, kancelarije i ostali prateći sadržaji.

UJR


U njemu će biti organizovana i centralna kuhinja, po najnovijim HACCP standardima, kapaciteta dovoljnog za pripremu hrane za 400 djece, koja će zadovoljiti potrebe na nivou kompletne JU „Eko bajka” u Pljevljima.

Uprava javnih radova, zajedno sa Ministarstvom prosvjete, u okviru programa CEB-a već je realizovala projekte vrtića u Zagoriču 2016. godine i na Starom aerodromu prošle godine u Podgorici, a prije nekoliko dana završena je izgradnja vrtića u Tuzima.

U pripremi je tehnička dokumentacija za izgradnju vrtića u Bloku šest u Podgorici i u Ulcinju.