Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Upravu

>

Predsjednik Vlade Duško Marković obišao budući ski centar Štedim na Hajli

Predsjednik Vlade Duško Marković obišao budući ski centar Štedim na Hajli
Datum objave: 01.07.2019 16:07 | Autor: Uprava javnih radova

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković obišao je danas lokaciju budućeg ski centra Štedim – Hajla u Opštini Rožaje i tom prilikom poručio da Vlada ulaže velika sredstva u razvoj infrastrukture posebno u Sjevernom regionu naše zemlje, da Rožaje u tom smislu zauzima jedno od centralnih mjesta i da je uvjeren da svaki građanin Rožaja danas vidi šta Vlada i lokalna samouprava rade. Sa premijerom u posjeti Rožajama boravili su potpredsjednik Vlade Rafet Husović, direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić, ministri prosvjete Damir Šehović i saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, te direktori Uprave za inspekcijske poslove i Uprave za saobraćaj.

„Vlada snažno ulaže u razvoj infrastrukture posebno u Sjevernom regionu jer na Sjeveru imamo više od 50 odsto razvojnog potencijala i neophodno je da taj potencijal stavimo u funkciju razvoja i boljeg života građana. U tom smislu Rožaje zauzima jedno od centralnih mjesta“ – rekao je premijer. Dodao je da danas u Rožajama imamo zaključen ugovor vrijedan 13,5 miliona eura za gradnju žičare na Hajli.

Biro za odnose sa javnošću Vlade CG

„Istovremeno je u pripremi raspisivanje tendera za baznu stanicu i energetske i druge objekte koji je prate – vrijedne blizu dva miliona eura. Dakle, 16 miliona eura u ovoj godini i u naredne dvije godine ćemo na novom skijalištu ovdje utrošiti“ – rekao je predsjednik Vlade Duško Marković novinarima okupljenim na lokaciji buduće bazne stanice na Štedimu za koji je u ovoj godini planirano raspisivanje tendera po procijenjenoj vrijednost od 1,8 miliona eura.

Gradi se prilazni put ka skijalištu vrijedan pet miliona eura – dodao je premijer – rekavši da je u fazi izrada završne dionice.

Još ranije je raspisan tender za izradu projektne dokumentacije i izvođenje radova za ski žičaru i ski staze na lokalitetu Štedim – Hajla. Izabrana je firma „Strukom“ iz Bosne i Hercegovine. Vrijednost radova je 9 miliona eura.

UJR

Obilaznica i Gradska pijaca – projekti koji su u toku

Premijer je obišao o radove na obilaznici oko Rožaja dugoj 2,5 km sa dva tunela i dva mosta. Rekao je da će ta saobraćajnica, kada bude puštena u promet, značajno unaprijediti saobraćajni i ukupni komfor centra Rožaja. „Vrijednost radova je oko 20 miliona eura, i očekujemo da svi radovi budu završeni iduće godine“ – kazao je predsjednik Vlade.

Gradilište Gradske pijace koje je premijer danas obišao, uz vrtić za koji je danas položio kamen-temeljac i sportska sala za potrebe Gimnazije i Srednje stručne škole čine ukupni iznos investicija od više od 20 miliona eura. „Vjerujem da svaki građanin Rožaja danas vidi šta Vlada i lokalna samouprava rade. Vjerujemo da će to otvoriti nova radna mjesta i nove prilike za mlade ljude i učiniti život u Rožajama kvalitetnijim“ – rekao je predsjednik Vlade Duško Marković.

UPRAVA JAVNIH RADOVA / SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE