Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Upravu

>

Premijer Marković položio kamen-temeljac za vrtić u Rožajama

Premijer Marković položio kamen-temeljac za vrtić u Rožajama
Datum objave: 01.07.2019 15:41 | Autor: Uprava javnih radova

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković položio je danas u Rožajama, zajedno sa direktorom Uprave javnih radova Rešadom Nuhodžićem, ministrom prosvjete Damirom Šehovićem i predsjednikom opštine Rožaje Ejupom Nurkovićem kamen-temeljac za vrtić za koji je Vlada izdvojila 1,5 miliona eura.

Biro za odnose sa javnošću Vlade CG

Predsjednik Marković je saopštio da se ova investicija uklapa u ukupne Vladine politike koje se tiču obrazovne i školske infrastrukture i naglasio: „Trideset pet miliona eura je ova Vlada obezbijedila za gradnju novih vrtića u Crnoj Gori, a ove godine počinjemo gradnju četiri nova vrtića. Dakle, nikada se više ovoliko novca nije ulagalo u gradnju vrtića koji se podudara sa politikom Vlade i resornog ministarstva da što više djece obuhvatimo vrtićima i na taj način stvorimo temeljnu obrazovnu bazu za njihovo dalje školovanje kroz osnovno, srednje školovanje i naravno visoko. Obrazovanje je nešto što je potrebno Crnoj Gori. Kvalitet tog obrazovanja je cilj Ministarstva i ove Vlade i izradnja neophodne školske infrastrukture je ključ za taj uspjeh.“

U vrtiću površine 1.120 m² biće mjesta za 100 mališana.

UJR

Nekadašnji objekti vrtića, koji su bili stari oko sedam decenija, srušeni su, a umjesto njih biće podignuto moderno zdanje koje će imati devet prostorija namijenjenih za dnevni boravak djece: četiri za jaslice, prostorije za vaspitače, kuhinju, administrativni blok, multifunkcionalni prostor sa garderoberima, višenamjensku salu i ostale prateće sadržaje.

Rok za završetak radova, koje izvodi rožajska kompanija „Tofi“, je 12 mjeseci.

UPRAVA JAVNIH RADOVA / SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE