Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Upravu

>

Završeni građevinski radovi na novom vrtiću u Tuzima

Završeni građevinski radovi na novom vrtiću u Tuzima
Datum objave: 25.06.2019 12:33 | Autor: Uprava javnih radova

Ispis Štampaj stranicu Video Video


UJR

Radovi na vrtiću u Tuzima, vrijedni oko 1,7 miliona, završeni su u ugovorenom roku i objekat će u septembru otvoriti vrata za mališane, poručili su danas direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić, ministar prosvjete Damir Šehović i predsjednik Opštine Tuzi, Nik Đeljošaj.
U vrtiću će biti mjesta za više od 200 mališana. Sadrži šest soba za potrebe vrtića, pet za jaslice, multifunkcionalni prostor, kuhinju, prostorije za zaposlene i ostale prateće sadržaje. 

Direktor Nuhodžić je istakao da su preostali završni radovi na uređenju terena, montaži namještaja, kao i funkcionalne probe na istalacijama. Nakon toga će se pristupiti proceduri tehničkog prijema objekta i pribavljanja upotrebne dozvole, kao preduslova za zvanično otvaranje vrtića u septembru.

UJR

- Dobili smo zaista lijep i funkcionalan objekat na oko 1.400 metara kvadratnih, izgrađen u ugovorenom roku, nešto dužem od 12 mjeseci. Izvođač radova, danilovgradska firma “Eurozoks” poštovao je sve građevinske standarde, koji će omogućiti kvalitetan dnevni boravak djece. Vrtić u Tuzima je ujedno još jedan dokaz da građani mogu računati na to da će Vlada Crne Gore nastaviti da stvara uslove za poboljšanje kvaliteta života u svim crnogorskim opštinama - kazao je Nuhodžić.

On je podsjetio da je projekat izgradnje vrtića finansiran iz kredita Razvojne banke Savjeta Evrope, a utrošeno je oko 1,65 miliona eura.

UJR

Šehović je najavio četiri nova vrtića u Glavnom gradu kroz projekte sa Razvojnom bankom Savjeta Evrope. 

-Sa CEB-om je završen vrtić u Zagoriču, na Starom aerodromu i ovaj ispred koga smo danas u opštini Tuzi, a ove godine kreće i gradnja vrtića u Bloku šest. U pripremi je i novi projekat sa tom Bankom, u okviru koga će se, samo u Glavnom gradu, graditi još četiri nova vrtića i to u Siti kvartu, na Zlatici, Tuškom putu i još jedan na Starom aerodromu, u vrijednosti većoj od osam miliona eura - kazao je Šehović.

Predsjednik Opštine Tuzi, Nik Đeljošaj istakao je da će opština do septembra završiti sve radove na pristupnoj saobraćajnici.

- Nastavićemo saradnju sa Vladinim institucijama i na izgradnji škole na Karabuškom polju. Zahvalni smo na partnerskom odnosu Ministarstva prosvjete i Vlade Crne Gore kada je riječ o ovakvom projektu - naveo je on.


UPRAVA JAVNIH RADOVA / MINISTARSTVO PROSVJETE