Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Upravu

>

Potpisan ugovor o izgradnji trga u Plavu

Potpisan ugovor o izgradnji trga u Plavu
Datum objave: 24.06.2019 07:10 | Autor: Uprava javnih radova

Ispis Štampaj stranicu


UJR UJR

Vlada Crne Gore opredijelila je, kroz Kapitalni budžet, oko 500.000 eura za izgradnju trga u Ulici Racina-čaršija u Plavu. Uprava javnih radova potpisala je sa nikšićkim preduzećem “LD Gradnja” doo ugovor o izgradnji ovog trga. Rok za završetak radova je 120 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Trg će biti izgrađen na dijelu sadašnjeg dvorišta osnovne i srednje škole, na površini od blizu 4.000 metara kvadratnih. Projektno rješenje je zasnovano na modernom uređenju gradskih javnih površina, istovremeno zadržavajući elemente tradicionalnog. Planirano je zadržavanje zdravog i visokodekorativnog zelenila, dok će zelenilo koje bude uklonjenjo tokom gradnje biti zamijenjeno novim sadnicama.

Plato sadrži zonu za manifestacije u obliku amfiteatra, štandove, pješačku zonu kao i dječije igralište. Za popločavanje je predviđen prirodni kamen, otporan na habanje, udar i niske temperature.

Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem i kompletnu dokumentaciju tokom postupka javne nabavke možete pogledati OVDJE – 20.06.2019.

UPRAVA JAVNIH RADOVA