Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Upravu

>

Biogradska gora bogatija za dva turistička voza

Biogradska gora bogatija za dva turistička voza
Datum objave: 24.05.2019 17:13 | Autor: Uprava javnih radova

Ispis Štampaj stranicu


Promotivnom vožnjom dva turistička voza u Nacionalnom parku Biogradska gora danas je svečano obilježen Evropski dan parkova. Ukupna vrijednost turističkih vozova, za koje je kompletnu proceduru javne nabavke sprovela Uprava javnih radova, iznosi 549.757 eura, od čega je četvrtina obezbijeđena sufinansiranjem UNDP-a, posredstvom projekta Razvoj niskokarbonskog turizma u Crnoj Gori.

Događaju su prisustvovali predstavnici Uprave javnih radova, JP Nacionalni parkovi Crne Gore, Ministarstva održivog razvoja i turizma, Privredne komore Crne Gore, kao i stranih ambasada u Crnoj Gori.

Vozovi će saobraćati od Kraljevog kola do ulaza u nacionalni park što će u značajnoj mjeri izmjestiti parkiranje vozila iz same okoline Biogradskog jezera, koja je tokom prethodnih godina, usljed nedostatka adekvatnog parking prostora, korišćena u te namjene.

Posjetioci će tokom vožnje, zahvaljujući instaliranoj audio opremi, imati priliku da čuju interesantne informacije o flori i fauni, kao i o turističkoj ponudi parka. 

Voz se sastoji od lokomotive, dvije prikolice za prevoz putnika sa po 20 sjedišta i jedne prikolice sa 16 mjesta za osobe sa invaliditetom.

UPRAVA JAVNIH RADOVA