Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Upravu

>

Počinje izgradnja vrtića „Boško Buha“ u Rožajama

Počinje izgradnja vrtića „Boško Buha“ u Rožajama
Datum objave: 06.05.2019 10:42 | Autor: Uprava javnih radova

Ispis Štampaj stranicu


UJR UJR

Foto: Postojeći objekti koji će biti srušeni i prikaz novog zdanja

Izgradnja vrtića „Boško Buha“ u Rožajama počeće narednih dana, a rok za završetak radova je 12 mjeseci od uvođenja izvođača u posao, precizirano je ugovorom, koji su danas potpisali Uprava javnih radova i rožajsko preduzeće „Tofi“. 

Vrijednost ove investicije je više od 1,5 miliona eura, koje je u kapitalnom budžetu obezbijedila Vlada Crne Gore. 

Novi predškolski objekat planiran je na lokaciji postojećeg vrtića, u samom centru Rožaja. Sadašnji objekti stari su oko sedam decenija i projektom je predviđeno njihovo rušenje.

Objekat je projektovan kao savremeno i funkcionalno zdanje, kapaciteta oko 100 djece, ukupne bruto površine 1.120 metara kvadratnih. Imaće devet prostorija namijenjenih za dnevni boravak djece, od kojih četiri za jaslice, prostorije za vaspitače, kuhinju, administrativni blok, multifunkcionalni prostor sa garderoberima, višenamjensku salu i ostale prateće sadržaje. 

Uprava javnih radova ranije je sa podgoričkim preduzećem “Europrojekt” potpisala ugovor o stručnom nadzoru tokom izgradnje ovog objekta.

Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem i kompletnu dokumentaciju tokom postupka javne nabavke možete pogledati OVDJE – 06.05.2019.

UPRAVA JAVNIH RADOVA