Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Upravu

>

Berane: Formirati Komisiju za procjenu kvaliteta radova na infrastrukturnim projektima

Berane: Formirati Komisiju za procjenu kvaliteta radova na infrastrukturnim projektima
Datum objave: 24.04.2019 15:07 | Autor: Uprava javnih radova

Ispis Štampaj stranicu


Opština Berane Opština Berane

Direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić susreo sa danas u Beranama sa predsjednikom Opštine Dragoslavom Šćekićem. Oni su, tom prilikom, obišli nekoliko lokacija na kojima su u ranijem periodu realizovani prioritetni projekti i konstatovali da nije postignut očekivani kvalitet radova.

Posebno su izdvojeni klizište pored sanitarne deponije na Vasovim vodama, kao i nepravilnosti nastale nakon izgradnje gradske obilaznice do mosta „Nika Strugara“ i rekonstrukcije Ulice Todora Đeda Vojvodića.

Direktor Nuhodžić je tokom obilaska kazao da nije zadovoljan dinamikom i kvalitetom izvedenih radova.

„U tom smjeru, dogovorili smo konkretne aktivnosti. Ovih dana formiraćemo Komisiju koja će obići ova gradilišta. U vrlo kratkom roku nakon dobijanja izvještaja preduzećemo konkretne korake, a što je najvažnije – postojeće stanje se mora sanirati. Ništa se ne smije raditi na štetu kvaliteta“, istakao je Nuhodžić. 

Na sastanku je bilo riječi i o realizaciji projekta „Unapređenje sistema vodosnabdijevanja, izgradnje kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćivanje otpadnih voda“, koji je veoma značajan za Berane.

„Radovi na tom projektu su u završnoj fazi. Ovih dana bi trebalo da se krene sa probnim ispitivanjima i, što je najbitnije, do kraja godine biće završene sve aktivnosti kako bi projekat bio predat na upotrebu“, kazao je Nuhodžić.

On je dodao i da će biti asfaltirane ulice u Beranama, na kojima se zbog radova na kanalizacionoj mreži saobraćaj trenutno odvija otežano. 

“U tom dijelu, dugujemo veliku zahvalnost građanima Berana za razumijevanje zbog problema koji su uzrokovani radovima, a koji će u krajnjem, nakon završetka projekta imati najviše koristi“, rekao je Nuhodžić.

Predsjednik Opštine Berane je kazao da lokalna uprava očekuje da se u narednom periodu postavi pitanje odgovornosti svih učesnika u realizaciji projekata u kojima su uočeni nedostaci. 

On je, ujedno, izrazio sigurnost da će se preduzeti sve mjere kako bi se postojeće stanje na pomenutim infrastrukturnim projektima saniralo.

UPRAVA JAVNIH RADOVA