Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Upravu

>

U toku izgradnja rafter centra

U toku izgradnja rafter centra
Datum objave: 16.04.2019 12:45 | Autor: Uprava javnih radova

Ispis Štampaj stranicu


UJR UJR

Izgradnja objekta rafter centra u dolini rijeke Tare, u zahvatu Nacionalnog parka “Durmitor”, na lokalitetu Žugića Luke u opštini Pljevlja, u toku je, a planirano je da bude završena sredinom ove godine. 

Uprava javnih radova je, nakon sprovedenog postupka javne nabavke, krajem prošle godine potpisala ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem, konzorcijumom koji čine Adria international doo Pljevlja i podgoričko doo “Studio LML” za inženjering, konsalting i planiranje. Ova investicija, koju će iz kapitalnog budžeta finansirati Vlada Crne Gore, iznosi 106.350 eura. 

Riječ je zapravo o rekonstrukciji ostataka objekta kvadratne osnove, tako da je i novi objekat planiran na površini od 99 metara kvadratnih.

Žugića Luke, površine skoro 4.100 metara kvadratnih, predstavljaju stanicu za raftere koji se sportski i turistički spuštaju kanjonom i vodotokom rijeke Tare, zbog čega je prepoznata potreba i mogućnost turističke valorizacije ovog lokaliteta uređenjem reprezentativnog kompleksa tradicionalne arhitekture.

UPRAVA JAVNIH RADOVA