Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Upravu

>

OTVOREN DJEČIJI VRTIĆ NA STAROM AERODROMU

OTVOREN DJEČIJI VRTIĆ NA STAROM AERODROMU
Datum objave: 11.09.2018 10:23 | Autor: Djr

Ispis Štampaj stranicu


U petak 07.09.2018. godine, svečano je otvoren dječiji vrtić na Starom Aerodromu.

 

Vrtić se nalazi na urbanističkoj parceli UP 2090/975, u zahvatu Izmjena i dopuna Detaljnog urbanističkog plana „Konik – Stari Aerodrom“ u Podgorici.

 

Objekat vrtića je spratnosti prizemlje i sprat, bruto površine 2.999,82 m2, za smještaj 343 djece.

U objektu su sljedeći sadržaji: 8 radnih soba za jaslene grupe, 12 radnih soba za grupe vrtića, 8 kancelarije, biblioteka, fiskulturna sala, prostorije za trijažu, prostorija za preventivnu zdravstvenu zaštitu i ostale prateće prostorije. U sklopu objekta je i centralna  kuhinja po HACCP standardima kapaciteta za 2500 obroka, koja će zadovoljiti potrebe na nivou Javne ustanove „Đina Vrbica“, i vešeraj sa svim pratećim sadržajima.

U sklopu uređenja terena je prilazni pješački plato od štampanog betona, parking za zaposlene ,  dvorišne staze i platoi za igru djece sa pratećim mobilijarom.

Projektnu dokumentaciju je izradilo  preduzeće ˝Ing Invest˝ doo iz Podgorice.

Reviziju projekta izvršio  JU „Institut za razvoj i istraživanja u oblasti zaštite na radu“ Podgorica.

Radovi na objektu završeni krajem avgusta 2018.godine. Objekat je dobio pozitivan izvještaj od strane vršioca  tehničkog pregleda objekta  - JU Institut za razvoj i istraživanja u oblasti zaštite na radu. Za objekat izdata upotrebna dozvola od strane Ministarastva održivog razvoja i turizma.

Primopredaja objekta sa korisnikom izvršena 03.09.2018.godine.

djr   djr