Мања слова Већа слова РСС

Питајте Управу

>

Посјета локацији Требешица на којој се изводе радови у оквиру Оперативног програма за Регионални развој 2012-2013.

Посјета локацији Требешица на којој се изводе радови у оквиру  Оперативног програма за Регионални развој 2012-2013.
Датум објаве: 13.12.2017 14:01 | Аутор: Дирекција јавних радова

Испис Штампај страницу


У оквиру радне посјете, представници Дирекције јавних радова, обишли су локацију Требешица на којој се изводе радови за пројекат „Пројектовање и изградња нове електро-вучне подстанице – “Требешица” на жељезничкој прузи дионица Подгорица – Колашин, који је дефинисан Оперативним програмом за Регионални развој 2012-2013. Радове изводе конзорцијум Сиеменс д.о.о. Београд и Сиеменс д.о.о. Подгорица, док стручни надзор врши Еминент д.о.о. из Подгорице.

Након што је издата грађевинска дозвола на ревидовани Главни пројекат, радови на електровучној подстаници су отпочели 27. јуна и од тога дана исти се изводе интензивном динамиком.

Имајући у виду да су комплексни грађевински радови на неприступачној локацији у завршеној фази и да је захтјевна опрема намјењена постројењу, израђена по ЕУ стандардима, већ испоручена на локацију, очекивано је да се до краја године исти комплетирају и да се започне са процедуром техничког пријема.

Овај пројекат се реализују као дио Оперативног програма за Регионални развој 2012-2013 који је  усвојен од стране Владе Црне Горе у марту 2012. године и од стране Европске комисије у децембру исте године. Програм је финансиран из средстава за претприступну помоћ Европске Уније односно ИПА средстава кроз компоненту ИИИ – Регионални развој. Главни циљ Програма је побољшање животног стандарда и стања животне средине у Црној Гори, у складу са националним политикама и стратегијама, као и са политикама и стандардима Европске Уније (ЕУ).

Програм спроводи Оперативна структура за ИПА компоненту ИИИ (ОС) коју чине: Министарство одрживог развоја и туризма - тијело задужено за комплетан Програм и за пројекте из животне средине, затим Министарство саобраћаја и поморства – тијело задужено за пројекте из области саобраћаја и Дирекција јавних радова као Имплементационо тијело задужено за уговарање и спровођење пројеката.

Дирекција јавних радова   Дирекција јавних радова

Дирекција јавних радова   Дирекција јавних радова