Мања слова Већа слова РСС

Питајте Управу

>

Уручене дипломе полазницима курса енглеског језика организованих у оквиру техничке помоћи која се финансира из Инструмента за претприступну помоћ (ИПА) - компонента ИИИ „Регионални развој“

Уручене дипломе полазницима курса енглеског језика организованих у оквиру техничке помоћи која се финансира из Инструмента за претприступну помоћ  (ИПА) - компонента ИИИ „Регионални развој“
Датум објаве: 12.12.2017 13:04 | Аутор: Дирекција јавних радова

Испис Штампај страницу


Дана 12.12.2017. године уприличена је свечана додјела диплома државним службеницима који су током 2016. и 2017. године успјешно завршили одређене нивое курсева енглеског језика.

Курсеви су организовани у оквиру техничке помоћи која се финансира из Инструмента за претприступну помоћ  (ИПА) - компонента ИИИ „Регионални развој“.  Уговор „Јачање капацитета Оперативне структуре и превођење документа у вези са друштвено-економским политикама (Регионални развој)“  Дирекција јавних радова је потписала са ЕДУЦО Центром - Подгорица 25.12.2015. године. Уговор је потписан на 50,000 €, од чега су 85%  бесповратна средства финансирана од стране Европске Уније кроз ИПА фондове, а 15% су средства кофинансирања обезбијеђена кроз Капитални буџет државе Црне Горе.

Имајући у виду значај приступа Црне Горе Европској унији као и чињеницу да се сва кореспонденција одвија на еглеском језику, побољшање знања и вјештина коришћења и комуникације енглеског језика је оцијењено као веомо битно. С тим у вези одражни су и курсеви енглеског језика, који су у највећој могућој мјери, а уз поштовање усвојених програма и планова, били прилагођени потребама полазника. Осим курсева, овим пројектом обезбијеђени су и преводи службених докумената који се односе на процес придруживања Европској унији посебно у дијелу социо - економских политика.

Полазници курса су чланови оперативне структуре за ИПА компоненту ИИИ коју чине сљедећа тијела: Министарство одрживог развоја и туризма (МОРТ), Министарство саобраћаја и поморства (МСП) и Дирекција јавних радова (у својству Имплементационог тијела).

   

Дирекција јавних радова   Дирекција јавних радова