Мања слова Већа слова РСС

Питајте Управу

>

Радна посјета општинама Рожаје, Плав и Беране

Радна посјета општинама Рожаје, Плав и Беране
Датум објаве: 23.10.2017 13:14 | Аутор: Дирекција јавних радова

Испис Штампај страницу


Дана 20.10.2017. године Директор Дирекције јавних радова Алмер Калач  са сарадницима, боравио је у радној посјети Рожајама, Плаву и Беранама. Тема састанака је била реализација Капиталног буџета за 2017. годину, уз акценат на интензивирању активности.

Радном састанку у Општини Рожаје, присуствовали су предсједник Скупштине Општине Рожаје Хусеин Куртагић, директор Агенције за инвестиције и планирање простора Мирсад Џуџевић, секретар Секретаријата за урбанизам Хусеин Ешеф, као и главни администратор Реџеп Курбардовић.

У току су  радови  на изградњи школског игралишта у МЗ Буковица које изводи “Би Цод“ д.о.о из Подгорице, а отпочело се и са геодетским радовима на изградњи вододова Ловница, гдје је извођач радова  „Индел инжењеринг“ д.о.о  Подгорица.

Такође, у току су и активности на реализацији пројекта  Локани путеви, гдје је извођач „Црнагорапут“ д.о.о. Подгорица, извршила геодетско обиљежавање трасе и очекује се даљи наставак радова.

Што се  пројекта Градских саобраћајница тиче, изабран је извођач радова и очекује се потписивање уговора, као и почетак радова.


Радном састанку у Општини Плав, присуствовали су директор Дирекције за инвестиције Фуад Фератовић,  савјетник градоначелника за развојне програме и односе са јавношћу Бесим Мусић, као и господин Мирза Цецуњанин.

У оквиру пројекта  Модернизација локалних путева, у току су активности на изградњи пута у Брезојевици, као и на локалном путу Вардиште – Будојевица, а што се активности на пројекту Градских саобраћајница тиче, потписан је уговор са извођачем радова.


У оквиру посјете општини Беране, приоритетне локације биле су оне на којима се спроводе активности на пројекту “Унапређење водоснабдијевања и изградња система за третман отпадних вода и канализационе мреже у општини  Беране” (ИПА И  компонента ИИИ).

Обиласку су поред представника Дирекције јавних радова, присуствовали и представник Министарства одрживог развоја и туризма, ЈАСПЕРС Цонсултант, представници Општине Беране, представници Агенције за изградњу и развој Беране, Водовода и канализације Беране као и извођач радова и надзор.

У оквиру пројеката који се реализују кроз ИПА компоненту, у току су такође и радови на санацији неуређеног одлагалишта чврстог отпада Вртијељка у општини Цетиње. Радови на ископу упојне јаме за атмосферску воду су завршени, док су радови на извођењу ободних канала- ископ, армирање и бетонирање, као и премијештање постојећег отпада, сабијање и профилисање, у завршној фази.

У току су активности  на изради ограде око одлагалишта.


   

Дирекција јавних радова   Дирекција јавних радова

Дирекција јавних радова   Дирекција јавних радова