Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Direkciju

>

Svečano otvorena sanitarna deponija na Žabljaku

Svečano otvorena sanitarna deponija na Žabljaku
Datum objave: 20.09.2017 14:59 | Autor: Direkcija javnih radova

Ispis Štampaj stranicu


 Dana 19.09.2017. godine Direktor Direkcije javnih radova Almer Kalač  sa saradnicima, prisustvovao je svečanom otvaranju  sanitarne deponije na Žabljaku na lokalitetu Čarkovo polje. Otvaranju su takođe prisustvovali ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, Ambasador Republike Slovenije u Crnoj Gori Mitja Močnik, direktor Centra za međunarodnu saradnju i razvoj Republike Slovenije Gašper Jež, predsjednik opštine Žabljak Veselin Vukićević sa saradnicima, kao i predstavnici izvođača radova.

Projekat je realizovan u saradnji sa Centrom za međunarodnu saradnju i razvoj (CMSR) Republike Slovenije, sa kojim je Ministarstvo održivog razvoja i turizma potpisalo donatorski ugovor o zajedničkoj realizaciji projekta, sa jednakim učešćem u ukupnoj vrijednosti Ugovora. 

CMSR je sproveo tendersku proceduru i zaključio Ugovor sa konzorcijumom: „Institut za ekološki inženjering“ d.o.o. iz Maribora i „Intermost“ d.o.o. iz Podgorice po principu „projektuj i izgradi“, dok je obaveza Direkcije javnih radova bila da obezbijedi stručni nadzor tokom izvođenja radova, što je i realizovano zaključivanjem Ugovora sa izvršiocem „Inter projekt“ d.o.o. iz Podgorice.


Direkcija javnih radova   Direkcija javnih radova