Мања слова Већа слова РСС

Питајте Управу

>

Свечано отворена санитарна депонија на Жабљаку

Свечано отворена санитарна депонија на Жабљаку
Датум објаве: 20.09.2017 14:59 | Аутор: Дирекција јавних радова

Испис Штампај страницу


 Дана 19.09.2017. године Директор Дирекције јавних радова Алмер Калач  са сарадницима, присуствовао је свечаном отварању  санитарне депоније на Жабљаку на локалитету Чарково поље. Отварању су такође присуствовали министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић, Амбасадор Републике Словеније у Црној Гори Митја Мочник, директор Центра за међународну сарадњу и развој Републике Словеније Гашпер Јеж, предсједник општине Жабљак Веселин Вукићевић са сарадницима, као и представници извођача радова.

Пројекат је реализован у сарадњи са Центром за међународну сарадњу и развој (ЦМСР) Републике Словеније, са којим је Министарство одрживог развоја и туризма потписало донаторски уговор о заједничкој реализацији пројекта, са једнаким учешћем у укупној вриједности Уговора. 

ЦМСР је спровео тендерску процедуру и закључио Уговор са конзорцијумом: „Институт за еколошки инжењеринг“ д.о.о. из Марибора и „Интермост“ д.о.о. из Подгорице по принципу „пројектуј и изгради“, док је обавеза Дирекције јавних радова била да обезбиједи стручни надзор током извођења радова, што је и реализовано закључивањем Уговора са извршиоцем „Интер пројект“ д.о.о. из Подгорице.


Дирекција јавних радова   Дирекција јавних радова