Мања слова Већа слова РСС

Питајте Управу

>

САОПШТЕЊЕ

САОПШТЕЊЕ
Датум објаве: 29.06.2017 09:59 | Аутор: Дирекција

Испис Штампај страницу


Шести састанак Секторског мониторинг одбора за Оперативни програм Регионални развој 2012-2013, одржан је данас на Цетињу у Хотелу Гранд.

Састанку су присуствовали представници Европске комисије и Европске делегације у Црној Гори, представници свих институција укључених у ИПА ИИИ компоненту у Црној Гори, релевантни представници владиног и цивилног сектора, општина, као и осталих заинтересованих страна у реализацији пројеката планираних Оперативним програмом.

Ријеч је о пет инфраструктурних пројеката, чија се реализација ослања на 85% финансијске подршке ЕУ и 15% финансијске подршке Капиталног буџета Црне Горе, изјавила је Марија Вукчевић, генерална директорица Директората за ЕУ интеграције и међународну сарадњу, и додала да се сви пројекти морају завршити до краја 2017. године, јер се до тада за њихову реализацију могу користити предвиђена средства из ИПА фонда.

Алмер Калач, директор Дирекције јавних радова нагласио је да се динамика радова не одвија брзином коју су планирали, али да је до сада остварен значајан помак, нарочито када је у питању пројекат санације пруге Вирпазар-Сутоморе у тунелу Созина.

Да је ЕУ спремна да подржи Црну Гору на њеном европском путу, потврдио је и Растислав Прокопич, представник Генералног директората за регионалну политику у Европској комисији и додао да се у досадашњим радовима на пројекту у оквиру Оперативног програма Регионални развој итекако примјећује спремност Црне Горе да се кроз њихову имплементацију приближи ЕУ стандардима.

Шестом састанку Секторског мониторинг одбора присуствовао је и Александар Богдановић, градоначелник пријестонице Цетиње, који је указао на инфраструктурну важност, не само пројекта санације несанитарног одлагалишта Вртијељка у пријестоници Цетиње, већ и осталих пројеката.

Чланови Оперативне структуре, коју чине Министарство одрживог развоја и туризма, Министарство саобраћаја и поморства и Дирекција јавних радова, као и представници Европске комисије су до сада обишли локацију на којој се изводе радови на пројекту Унапређење водоснабдијевања и изградња канализационе мреже и ППОВ у општини Беране, као и локацију предвиђену за санацију несанитарног одлагалишта Вртијељка. У петак 30. јуна планирана је посјета радовима на пројекту Рехабилитација пруге у тунелу Созина, као и посјета локацији на којој се реализује пројекат санације несанитарног одлагалишта Ћафе.


Дирекција