Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Direkciju

>

Informacija

Datum objave: 08.04.2016 15:12 | Autor: Djr

Ispis Štampaj stranicu


U cilju obezbjeđivanja sredstava za realizaciju akcije udruženja ˝Roditelji˝ za izgradnju novih ili dogradnju postojećih vrtića, Ministarstvo finansija je sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope (CEB), u januaru 2014. godine potpisalo ugovor o kreditnom aranžmanu u iznosu od 10 miliona eura, dok će 7 miliona, za obezbjeđenje zemljišta, pratećih komunalnih priključaka i PDV-a, obezbijediti Vlada Crne Gore.

Iz sredstava kredita je planirana izgradnja 7 novih vrtića, i to 4 u Podgorici (u Zagoriču, na Starom Aerodromu, u Bloku VI i u Tuzima) i po jedan vrtić u Baru, Ulcinju i Pljevljima, a planirani su i radovi na rekonstrukciji više vrtića.

Tokom realizacije projekta planirano je da Direkcija javnih radova bude jedinica za implementaciju projekta, Ministarstvo prosvjete u ulozi Agencije za implemetaciju projekta, a Ministarstvo finansija korisnik kredita.

Do sada su realizovane sljedeće aktivnosti:
Završeni su radovi na rekonstrukciji vrtića na Žabljaku. Radove je izvodilo preduzeće ˝Eurozox˝ iz Danilovgrada, a obuhvatali su zamjenu krovnog pokrivača i fasadne bravarije.
Potpisan je ugovor sa izvođačem radova za izgradnju vrtića u Zagoriču, površine 1.400m². Radove izvodi preduzeće ˝Intermost˝ iz Podgorice, a projektnu dokumentaciju je izradilo preduzeće ˝Entasis˝ iz Podgorice.
Urađena je projektna dokumentacija za Vrtić na Starom Aerodromu, površine 3.000m², koju je izradilo preduzeće ˝Ing Invest˝ iz Danilovgrada.